Over ons

Gregory:

"Mijn loopbaan begon in 1996  bij een docent uit de opleiding “Verpleegkunde”, die mij al werkzekerheid bood in zijn twee rusthuizen nog voor ik afstudeerde. Omdat deze rusthuizen nogal ver uit elkaar lagen moest ik na een jaar toegeven dat die combinatie een brug te ver was.

Ik vond echter heel gemakkelijk een nieuwe uitdaging, als verpleegkundige in het Woon- en Zorgcentrum “De Boarebreker” in Oostende. Het liet me toe de uitdaging aan te gaan om werken te combineren met studeren, en zo een licentiaatsdiploma te halen aan de Vrije Universiteit Brussel. Werken en studeren samen: het waren drie zware jaren. Gelukkig had ik de steun van mijn hoofdverpleegkundige, en kon ik in mijn team rekenen op enkele uitstekende collega’s.

Nadat ik in 2000 afstudeerde aan de VUB startte ik als zelfstandig thuisverpleegkundige. Eerst in een groep met andere thuisverpleegkundigen, maar al vrij vlug wou ik een eigen praktijk opstarten. Dat was niet eenvoudig, maar het lukte me toch, met vallen en opstaan. Het vertrouwen van enkele huisartsen bleek voldoende groot en het patiëntenbestand groeide. Ik ruilde mijn functie als verpleegkundige in dagdienst voor deze van verpleegkundige in nachtdienst, zodat ik overdag beschikbaar was voor onze patiënten in de verpleegpraktijk. Enkele dagen per maand ving een collega mijn afwezigheden op in de thuisverpleging.

In die jaren als verpleegkundige in het Woon- en Zorgcentrum deed ik heel veel ervaring op, want als (nacht)verpleegkundige sta je er vaak alleen voor om een problematische situatie in te schatten, acute problemen op te lossen en je collega’s-verzorgenden te coachen en te helpen. In 2007 bleek de combinatie van nachtverpleegkundige en zelfstandige thuisverpleging echter nog moeilijk houdbaar: de praktijk werd groter, de administratie nam steeds meer tijd in beslag, mijn volledige aanwezigheid werd steeds meer een vereiste. Toen nam ik het besluit ontslag te nemen uit mijn functie als nachtverpleegkundige in het Woon- en Zorgcentrum “De Boarebreker”, en mij uitsluitend toe te leggen op onze praktijk voor zelfstandige thuisverpleging.”

Annick: 

“Ik startte mijn professionele carrière in 1998 op de dienst Intensieve Zorgen van het UZ Gent. Daar verzorgde ik zwaar zieke patiënten, meestal na een heelkundige ingreep, een ernstig ongeval of een transplantatie. De eerste jaren werkte ik voornamelijk in shiften, sinds 2007 voornamelijk als nachtverpleegkundige.

Regelmatig sprong ik eens bij in de thuisverpleging, tot ik in juni 2014 volledig overschakelde naar de thuisverpleging. De rijke ervaring die ik mocht opdoen in het Universitair Ziekenhuis van Gent, helpt mij nu de patiënten in de thuisverpleging zo optimaal mogelijk te verzorgen.”